Pleidooi voor gebruik spaar- of verzekeringsuitkering voor verbouwing

Printvriendelijke versie

Het ministerie van Financiƫn heeft van verschillende kanten pleidooien ontvangen om mogelijk te maken dat uitkeringen van kapitaalverzekeringen of bankspaarrekeningen worden gebruikt voor een verbouwing. Uiteraard is het daarbij dan de insteek dat over die uitkering geen belasting hoeft te worden betaald. Tot nu toe is dat alleen mogelijk als met dat geld een hypotheek of andere woningschuld wordt afgelost.

Wie nu spaargeld belastingvrij wil inzetten voor een verbouwing, krijgt met een woud aan regels en eisen te maken. Dat kost veel tijd en geld. Er moet nu een omweg worden gevolgd via een lening die dan met de uitkering uit de spaarhypotheek of bankspaarhypotheek wordt afgelost.
Sinds 1 april 2017 kunt u uw kapitaalverzekering van een spaar- of bankspaarhypotheek belastingvrij afkopen. Wilt u daarover geen belasting betalen, dan kan dat alleen als u het geld gebruikt om de eigenwoningschuld af te lossen.

Wilt u meer weten over het gebruik van een uitkering van een kapitaalverzekering of bankspaarrekening ten behoeve van uw huis? Bel ons voor het maken van een afspraak.

Bron: TaxLive 6/7/17