Verandering rechtsvorm voor ondernemers interessant

Printvriendelijke versie

Zo min mogelijk belasting betalen. Dat is de belangrijkste drijfveer voor startende ondernemers bij het kiezen van een rechtsvorm voor hun onderneming. Van alle ondernemers vraagt een derde zich wel eens af of zij de juiste rechtsvorm voor hun bedrijf hebben gekozen. Onderzoek van de Kamer van Koophandel wijst dat uit.

Middelgrote bedrijven met 20 - 50 werknemers vinden het beperken van aansprakelijkheid het belangrijkste argument bij het kiezen van een rechtsvorm. De toegenomen risico’s die ondernemers lopen, zijn voor hen reden om eerder te kiezen voor een BV dan voor een eenmanszaak of vennootschap onder firma (vof).
Meer den 30% van alle ondernemers verwacht de komende drie jaar van rechtsvorm te veranderen. Ook bij hun overweging spelen weer de toegenomen risico’s en de wens om die – verder – af te dekken. Het wetsvoorstel over flexibilisering van het BV-recht blijkt hierin geen rol te spelen.

Wilt u hier meer over weten? Bel ons! Wij geven u inzicht in de fiscale en juridische mogelijkheden voor- en nadelen van de verschillende rechtsvormen.

Bron: KvK persbericht 15 november